Blog

Meditasyon Uygulaması

Meditasyon Uygulaması

Meditasyon, yüzyıllar boyunca farklı teknikler ile yapılan zihin boşaltma ve konsantre olma pratikleridir. Kendi içerisinde çok farklı dallara ayrılan meditasyon, günde 5 dakika yapılsa bile faydalı olacaktır. Sizler de gün içerisinde odaklanmakta ve bir işe dikkatinizi vermekte zorlanıyorsanız meditasyon uygulamaları yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Bunlar dışında meditasyonun farklı teknikleri olmasının yanı sıra çok farklı çeşitleri de vardır. Eğer hangi tarz meditasyon yapmak istediğinize karar veremiyorsanız bizlerle iletişime geçerek kendinize en uygun meditasyon çeşidini bulabilir ve hemen meditasyon uygulaması yapmaya başlayabilirsiniz.

meditasyon uygulaması

meditasyon uygulaması

Meditasyon Çeşitleri

Eğer normal bir şekilde bağdaş kurarak meditasyon yapmayı sevmiyorsanız müjde, deneyebileceğiniz onlarca farklı meditasyon çeşidi bulunuyor. Bu meditasyon çeşitleri arasından kendinize en uygun olanı seçip rutininiz haline getirirseniz farkı göreceksiniz. İşte en iyi meditasyon çeşitleri

KinHin

KinHin, zen felsefesinde yürüyüş meditasyonu olarak bilinmektedir. Eğer efor harcamayı seviyorsanız ve normal meditasyon uygulamaları pek size göre değilse KinHin yapmayı tercih edebilirsiniz. KinHin, nefesle birlikte bir yürüme temposu tutarak yapılır. KinHin, en çok hareket etmeyi seven insanlar tarafından tercih edilmektedir.

Yürürken bütün dikkatinizi adımlarınıza vermeli ve beden hareketlerinize odaklanmalısınız. KinHin meditasyon uygulaması yapmak için sol baş parmağınızı avcunuzun içine doğru kıvırın ve yumruk yapın. Daha sonra ise sağ elinizle de sol yumruğunuzu kavrayarak nefesinizi kontrol edip bir yürüyüş temposu tutun. KinHin yapmak hem kardiyo hem de zihin boşaltma açısından oldukça faydalıdır. Yani bu meditasyon uygulamasını kilo vermek isteyenler de yapabilir. KinHin, sizi disiplin açısından da geliştireceği için kolay kilo vermenize yardımcı olacaktır.

meditasyon uygulaması

meditasyon uygulaması

Dinamik Meditasyon

Dinamik meditasyon uygulaması, özellikle dans etmeyi sevenler için harika bir alternatiftir. Dediğimiz gibi hareket etmeyi seven insanlar, genelde meditasyon yaparken zorlanırlar. Dinamik meditasyon uygulaması ise tam da bu durumda olan insanlar için güzel bir alternatif. Dinamik meditasyonunun bir diğer ismi dans meditasyonu olarak biliniyor. Dinamik meditasyonu da kendi içinde farklı tekniklere ayrılır fakat genelde vücudun sürekli hareket içinde olduğu ve belli bir nefes temposu alınarak yapılan bir meditasyon uygulamasıdır.

IAM Meditasyon Tekniği

IAM Meditasyon tekniği ise daha çok hareketli meditasyon uygulamalarını sevmeyenler için geliştirilmiştir. İlk olarak Mata Amritanandamayi isimli bir Hint Spiritüel lideri tarafından bulunan bu meditasyon tekniği, basit hareketler içerse de vücutta iyi bir etki bırakmaktadır. IAM Meditasyon tekniği genelde 30 dakika civarında sürer ve o kadar basit hareketlerden oluşur ki bu meditasyonu sabahtan yataktan kalkmadan önce bile yapabilirsiniz. Ayrıca yapılan araştırmalara göre bu meditasyon uygulamasını yapan kişilerin Kortizol ve Adrenalin hormonunda düşüş görülmüştür.

meditasyon uygulaması

meditasyon uygulaması

Trataka Meditasyonu

Trataka meditasyonu, en popüler meditasyon uygulamaları arasında yer almaktadır. Her ne kadar bu isimle az bilinse de meditasyona ilgi duyan herkes hemen hemen bir kere de olsa bu meditasyon tekniğine rastlamıştır. Bu meditasyon uygulamasında bakışlar, genelde yanan bir mum ışığına doğru sabit şekilde dikilir ve hareket edilmez. Tabii yanan bir mum ışığı şart değil. Herhangi bir nesneye doğru bakarak bu meditasyonu yapabilirsiniz. Nesnenin sabit olması yeterli.

Odaklandığınız nesneye bakarken vücudunuzun sabit bir pozisyonda hareketsiz kalması gerekmektedir. Yapılan araştırmalara göre bu meditasyon uygulaması, odaklanmayı ve dikkat vermeyi geliştirmektedir. Ayrıca Trataka meditasyonu, göz sağlığınız açısından da oldukça faydalıdır. Tabii bunların yanı sıra Trataka meditasyonu yapmaya yeni başladıysanız kısa sürelerle pratiği devam ettirmenizde fayda var çünkü bu uygulama, biraz yoğun olduğu için deneyim gerektiriyor.

El Hareketi Meditasyonu

El hareketi meditasyonu, daha çok Trataka meditasyonuna alternatif bir uygulamadır. Eğer hiç hareket etmeden aynı pozisyonda oturmakta zorluk çekiyorsanız el hareketi meditasyonunu deneyebilirsiniz. Bu meditasyon uygulamasında pozisyonunuzu koruyarak farkındalık meditasyonuna benzer şekilde el parmaklarınızı ve bileklerinizi hareket ettiriyorsunuz.

Bu sayede bir nesneye odaklanmak daha kolay bir hale geliyor. Kısacası hareket etmeden yapılan meditasyon uygulamaları sırasında zorlanıyorsanız el hareketi meditasyonu yaparak daha kolay bir şekilde seansı tamamlayabilirsiniz.

Göründüğü üzere listeye sığmayan daha yüzlerce meditasyon çeşidi bulunuyor. Eğer bu meditasyon çeşitleri arasından kendinize en uygun olanı seçmek ve hemen meditasyon uygulaması yapmak istiyorsanız bizlerle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir